BAGA biomoduler

0,00kr

Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

BAGA biomoduler

BAGA bioModuler med spridarplattor är ett komplett, lättmonterat och mycket effektivt system för infiltrationer och markbäddar.

Systemet byggs upp runt våra bioModuler som tillsammans med spridarplattor bildar den perfekta miljön för biologisk nedbrytning av avloppsvatten.

 

Överlägsen syresättning

Syrebrist och slamflykt är den vanligaste orsaken till att infiltrationer och markbäddar sätter igen och får försämrad reningskapacitet.
BAGA slamavskiljare tillsammans med BAGA biomoduler garanterar att bädden inte sätter igen. BioModulernas konstruktion innebär att det viktiga syret kan strömma fritt
genom hela bäddens längd utan att stoppas av geotextil eller liknande som lätt sätts igen.

Spridarplattorna ökar i sin tur den biologiska nedbrytningskapaciteten genom att fördela vattnet över bädden eller infiltrationsytan. Biomassan lyfts från sand- och makadamlagret så att syresättningen optimeras.

Det ger ett bättre renat vatten samtidigt som spridarplattorna kräver mindre grävarbete och avsevärt ökar den biologiska reningen.

 

Sluta släpa grus och sand!

En stor del av arbetsinsatsen vid anläggningen av en traditionell bädd går åt
till att frakta stora mängder sand och grus.
Hos våra bäddar ersätter spridarplattorna en stor del av sand och grusmaterialet genom att
effektivisera och öka ytan för den biologiska reningsprocessen. Vid infiltration kan spridarplattorna till och med läggas direkt på den uppluckrade jordytan.

Vid anläggning av markbädd eller förstärkt infiltration är sandlagret och därmed den totala höjden avsevärt mindre än hos traditionella bäddar.

Resultatet är att du som anläggare slipper frakta och bekosta stora mängder sand och grusmaterial.

 

Ingen slamflykt

En av förutsättningarna för att förhindra igensättning är att så lite slam som möjligt hamnar i bädden.

BAGAs patenterade slamavskiljare arbetar efter en unik princip vilket ger helt unika egenskaper där slamflykten ut från slamavskiljaren knappt är mätbar.

Slamavskiljare som är CE-märkta skall uppfylla standarden EN12566-1. Denna innefattar bl.a. en test av produkternas slamavskiljande förmåga. Under definierade förhållanden mäts hur mycket slam (representerat av plastpartiklar) som passerar slamavskiljarna och därmed alltså ej avskiljs.

 

Längsta livslängd

BAGA slamavskiljare tillsammans med BAGA bioModulsystem ger en överlägsen livslängd jämfört med de i allmänhet 10-15 år man räknar med för
konventionella bäddar.

Tack vare extremt låg slamflykt från BAGA slamavskiljare samt överlägsen ventilation,
i kombination med en mycket stor yta för biohuden att fästa på, undviker man igenslamning och uppnår optimal reningskapacitet under mycket lång tid.

 

BAGA biomoduler – lätt att lägga

På infiltrationsytan eller förstärkningslagret läggs först spridarplattor ut. Därefter läggs biomodulerna efter varandra i en, eller flera, långa sektioner på bäddens spridarplattor.

Spridarröret läggs ovanpå biomodulerna och kopplas till slamavskiljaren. Modulsektionerna förses med ventilationsrör i vardera ände och till sist sveps hela bädden med
geotextil. Klart! Enklare blir det inte.

 

 

Mer information om produkten finns i manualen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

BAGA biomoduler produktkatalog

Download

Du kanske också gillar …

Kontakt

013-39 30 90 info@infrapipe.se Algolgatan 7 58330 Linköping Öppetider butik: Vardagar 07.00-16.00

Copyright © Älvestadtanken 2024 | Design och utveckling av Webking