OSA 3 – larm för avskiljare

Kontakta oss angående produkten
  Beskrivning

  OSA 3 – larm för avskiljare

  Artnr: 1319
  Rsknr: 5619600

   

  Avskiljarlarm

  Nivålarm för olje-, bensin- och fettavskiljare.

  • Kapacitiv mätprincip
  • ATEX-certifierad
  • Skikt-, dämnings- & slamlarm

  Avskiljare för olja, bensin och fett måste tömmas i rätt tid. Det är ett krav från myndigheterna. Oljevarnaren OSA 3 ger signal så att tömning kan ske innan miljöfarlig vätska rinner ut tex i det kommunala avloppet.

  Larm baserat på kapacitiv- och termistorteknik för användning i olje-, bensin- och fettavskiljare.

  Systemet består av larmenhet typ OSA 3 tillsammans med givarna ES4, R6-S samt ES8. Larmenheten är EX-klassad och har två potentialfria reläutgångar samt inbyggt akustiskt alarm. Givarna är Ex-klassade och tillverkade av plast (ES4) samt av syrafast rostfritt stål (R6-S) och glasfiberarmerad plast (ES8).

  Givarna hängs via sin kabel ner i avskiljaren. Den kapacitiva givarens spets skall monteras på en nivå 150 mm under den konstanta nivån i avskiljaren. Vid denna montering kommer centralenheten att larma när olje- eller fettskiktet överskrider 150 mm.

  Centralenheten kan även avge ett dämningslarm om larmet är utrustat med en högnivågivare (R6-S). Ett larm kommer då att avges om nivån stiger kritiskt i avskiljaren. Detta skulle kunna ske om den automatiska avstängningsventilen har stängts eller vid stopp i avskiljarens utlopp. Om enheten kompletteras med Slamgivare ES8 kan även larm avges när slamskiktet i avskiljaren blir för tjockt.

  OSA 3 har en LCD-display med statusindikering i klartext. Samtliga larm och åtgärder för dessa presenteras på ett enkelt sätt på displayen. Enheten är enkelt programmeringsbar för en förenklad installation.

  Enheten har en inbyggd realtidsklocka, detta gör det möjligt att i händelseloggen kunna se när larmstatus förändrar sig. Enheten är självkontrollerande och meddelar om fel uppstår på givaringångarna tex vid felkoppling. De två reläutgångarna är programmerbara och användaren kan själv bestämma hur de skall användas.

  Specifikationer:
  Mått: 175 x 125 x 75 mm (B x H x D).
  Vikt: 0,75 kg.

   

  Har du frågor om OSA 3 larm med givare? Välkommen att kontakta oss.

  Recensioner

  Det finns inga recensioner än.

  Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

  Produktblad larm fett & oljeavskiljare

  Download

  Kontakt

  013-39 30 90 info@infrapipe.se Algolgatan 7 58330 Linköping Öppetider butik: Vardagar 07.00-16.00

  Copyright © Älvestadtanken 2024 | Design och utveckling av Webking